Печен свински джолан по чешки
Печен свински джолан по чешки
Оценка: 5 от (1 гласували)
Източник: gotvach.bg
Необходими съставки
  • свински джолани - 2 бр.
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 глава
  • бира - 300 - 400 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • морска сол
  • зехтин
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
Начин на приготвяне

Счукайте чесъна с малко морска сол и хубаво натрийте джоланите. Обелете лука и нарежете на кръгчета, намажете тавата със зехтин или олио и ги подредете.

Обелете картофите и нарежете на кръгчета или пръчици. Джоланите поръсете с черен и червен пипер с малко олио, поставете ги върху лука и запечете за около 30 минути.

Извадете тавата, добавете картофите, поръсете с малко сол и черен пипер. Залейте с бирата и върнете във фурната за около 2 часа на 160 градуса.

Чехите обичат джоланите да са извадени в чиния за сервиране, а картофите и соса го прехвърлят в тиган, добавят вода и го кипват, варят го докато получат гъст сос, подобен на грейви сос.

С него заливат джоланите и картофите. По желание поръсете със наситнен магданоз.

Описание
Българска кухня
В moqtarecepta.com сме събрали огромно разнообразие от най-любимите и вкусни рецепти в България. Избраната рецепта е от категория - Без категория . Насладете се на най-добрите рецепти, специално подбрани за вас! Печен свински джолан по чешки е правилният избор, който ще удовлетвори всички ваши претенции.
Принтирай тази рецепта!
Гласувай за тази рецепта
Категории